در بخش بلاگ من به صورت مختصر و مفید به تمام پرسش ها پاسخ میدهم تا کاربران راحت تر بتوانند به نتیجه برسند . بر خلاف بخش آموزش که نیاز به توضیحات بیشتری هست و باید قبل از معرفی یک نرم افزار یا آموزش توضیحات تکمیلی داده شود . در این قسمت میخواهم به این سوال پاسخ بدهم "سی پی یو مخصوص بازی چه ویژگی باید داشته باشد ؟"
به طور کلی تمام بازیها نیاز به GPU یا همان واحد پردازش گرافیکی دارند تا پردازش محاسباتی . بازیها در اکثرِ موارد روی GPU چندین برابر فشار بیشتری نسبت به قطعات دیگر وارد میکنند و به همین دلیل هم اصطلاحا GPU-Bound هستند. به همین علت انتخاب کارت گرافیک قدرتمند برای سیستمهای گیمینگ اولویت اصلی است و اهمیت آن غیر قابل انکار است. سیستمهای تولید محتوا هم بسته به نرم افزار میتوانند هم روی CPU و هم روی GPU بار پردازشی کامل ایجاد کنند و بنابراین انتخاب این قطعات در این سیستمها اهمیت دارد، اما پردازنده در این سیستمها تا جای ممکن باید قویتر از سیستمهای بازی در نظر گرفته شود.
جمله بالا به این معنی نیست که بازیهای جدید نیاز به پردازش ندارند و فقط GPU برای آنها مهم است ، منظور جمله بالا این می باشد که درجه اهمیت پردازش گرافیکی در بازیها اولویت دارد به پردازش محاسباتی . در کل بعضی بازیها با پردازندههای ارزان قیمت هم در بالاترین نرخ فریم کارت گرافیک شما اجرا خواهند شد و برخی نیز نیاز به پردازندههای نسبتا قدرتمند مثل سری Core i5 خواهند داشت. معدود بازیهایی هم وجود دارند که به علت رفتار موتور گرافیکی بازی یا سربار غیر معمولی که روی یک یا چند هستهی پردازنده قرار میدهند، برای اجرای کم وقفه و بهینهترین حالت نیاز به بالاترین ردههای CPU مثل سری Core i7 خواهند داشت.
شاید این سوال برای شما بوجود بیاید که با توجه به این توضیحات چه مدل پردازنده ای بخریم ؟
من پیشنهاد میکنم در صورتیکه محدودیتی برای هزینه ندارید یک پردازنده i5 یا i7 خریداری کنید که بعدا هم بتوانید از ویژگیهای آن استفاده کرده و نیاز به ارتقا تا چند سال نداشته باشید .
یک پردازنده از AMD و یک پردازنده از اینتل انتخاب کنید . سپس وارد وب سایت cpu.userbenchmark شده و هر دو را باهم مقایسه کنید . این وب سایت اطلاعات فوق العاده دقیق و کاربردی در اختیار شما قرار میدهد . به راحتی می توانید با مشخص کردن سقف هزینه انتخاب بهتری بین دو برند تولید کننده پردازنده داشته باشید .